Bildgalleri

Korgverkstad

 

Under veckokurserna så brukar det under en dag ingå någon form av hantverk. Under vinterkursen 2017-2018 så kom Louise Vrethem från Rökinge Gård för att lära ut hur man flätar pilkorgar. Normalt sätt så flätar man även botten av pil, men som prova-på är det enklare att börja med en träbotten med hål där man sticker ned stagen och låser dem under plattan vilket också ger en fin fot för korgen att stå på.

 

Att använda våra händer till att göra något kreativt hjälper oss att bli lugna och varva ned eftersom det kräver fokus och närvaro. Att fläta korgar av pil gör oss extra lugna eftersom vi då även jobbar med naturen, och dessutom så innehåller pil läkande ämnen som är bra för oss. När den kreativa delen är klar så kan vi njuta av vårt egengjorda naturliga hantverk genom att ha korgen framme och använda den.

 

Här bredvid är några dokumenterande bilder från korgverkstan.

Ett levande liv

 

Att leva och bo så naturligt som möjlighet är det som läker och ger stabilitet, och för att kunna göra det och ge stöd på andras väg till sann vällevnad så går vi i HEB en del kurser och utbildningar. Vi tar en del bilder för att kunna dela med oss av det hantverk vi provat på eller utövar för att ge inspiration och väcka intresset för det genuina livet och hantverket:

E-post: info@helhetenergibalans.se

Copyright: Helhet, Energi & Balans in veritate AB

Helhet, Energi & Balans

Tele: 070 269 50 08

Hemsidan skapad av Leomedia